Vegan Sushi bowl

Vegan Sushi bowl

SUSHI BOWLS

Ingredienser:
2,5 dl  kokt ris av eget val: brun, svart eller sushi
½ skivad avokado
1 riven morot
1 skivad gurka
1 riven stor rödbeta
1 rivan rova
1 handfull skivade rädisor
Inlagd ingefära
1 skivad vårlök
Sesamfrön för att garnera med
200 g fast tofu
2 msk majsmjöl / majsstärkelse
1-2 msk jordnötsolja (eller annan solja), för stekning 

 

DRESSING & TOFU GLASYR

4 msk tamari (GF) eller sojasås
2 msk ris-vinäger
2 msk lönnsirap
2 tsk sesamolja
3-4 tsk Sriracha (eller wasabi att smaka)


TILLAGNING
Klipp upp tofu i lika stora bitar och strö lätt med majsmjöl (om du ska steka dem).
Värm upp oljan i en liten panna. Stek tofu i varm olja tills det är krispigt och lättfärgat på båda sidor. Lägg ut stekt tofu på en bit pappershandduk. (2:a alternativ: Om du inte vill steka din tofu, kan du baka den istället. Strö inte den med majsmjöl / majsstärkelse, lägg ner den i glasyren i 5 minuter istället. Baka den i 180ºC i 30-40 minuter och strö över med mer glasyr en till gång bakad.
Blanda dressing/glasyringredienserna tillsammans och lägg i de stekta (eller bakade) tofubitar i 5-10 minuter. Behåll det som blir kvar av mixen, de kan användas som topping efteråt.
Dela ris, alla grönsaker och tofu mellan två skålar. Strö över med sesamfrön och finskivad vårlök. Servera med inlagd ingefära och dressingen som blev över.

Hello!

You are in India, and we have a Canadian website here.